Een goede voorbereiding op je bevalling

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats.

Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze periode te optimaliseren en eventuele lichamelijke en geestelijke klachten te verlichten. Reflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kunnen zo klachten verlicht worden zonder gebruik van medicijnen.

Zwangerschapsreflexologie is een goede voorbereiding op je bevalling. Klachten nemen af of verdwijnen, energie neemt toe, verbetert weerstand, stemming en stabiliteit. Je maakt tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. In de laatste fase van de zwangerschap kan reflexzonetherapie ook helpen bij de inzet van de bevalling. Na de bevalling helpt reflexzonetherapie je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Zwangerschapsreflexologie kan helpen bij misselijkheid, brandend maagzuur , obstipatie, spataderen en vochtophoping in de benen , rug en heupklachten en bekkeninstabiliteit, vermoeidheid, milde hoge bloeddruk, slapeloosheid,stemmingswisselingen, zwangerschapsdiabetes. Maar kan ook ingezet worden bij stuit of dwarsligging, weeën opwekken voor de bevalling en ondersteuning tijdens bevalling.

Contra indicatie : Als cliënte, partner en/of therapeut het gevoel heeft dat het beter is om geen reflexzonetherapie te geven, bij HELLP syndroom en bij diepe Veneuze Trombose. 

Voetreflexzonetherapie vervangt nooit de reguliere geneeskunde, stelt geen medische diagnose en geeft geen medisch advies.

Het kan een behandeling van een arts aanvullen en dus preventief uitstekend naast andere alternatieve en reguliere behandelingen worden toegepast. Indien nodig is overleg met de arts

Fertiliteitsreflexologie

Zwanger worden verloopt niet altijd zoals gehoopt. Soms gaat er een moeilijke en lange stressvolle periode aan vooraf. Een periode van elke keer weer afwachten, diverse onderzoeken en behandelingen. Problemen met vruchtbaarheid kan veel spanning en stress opleveren wat het hele proces juist weer in de weg kan gaan zitten.

De reden van fertiliteitsproblemen zijn uiteenlopend. Sommige oorzaken zijn direct aantoonbaar en gemakkelijk te verhelpen, terwijl andere oorzaken gecompliceerder of zelfs niet aanwijsbaar zijn. Fertiliteitsreflexologie kan hierin ondersteunend werken.

Op basis van de anamnese wordt een specifiek en individueel  behandelplan opgesteld. Ook worden eet- en leefgewoonten bekeken en advies gegeven. Ideaal is dat beide partners reflexologie ondergaan voordat er een zwangerschap plaats vindt. Een goede doorbloeding in de onderbuik zorgt bij de man voor kwaliteitsverbetering van de zaadcellen. Als je probeert op een natuurlijke wijze zwanger te worden kan reflexologie helpen om:

  • menstruatie cyclus te reguleren
  • menstruatieproblemen te verhelpen dan wel te verminderen
  • de doorbloeding in de onderbuik te verbeteren
  • je energie op te bouwen.

Contra indicatie

In de periode van IUI- IVF -ICSI (medicatie voor een stimulering van de eicel, waardoor er een onnatuurlijke hoeveelheid eicellen in rijping gestimuleerd worden). Dit is de reden waarom wij in deze periode het lichaam niet moeten behandelen, de reflexologie stimuleert het lichaam weer tot een natuurlijk evenwicht. En dat is nou net wat de reguliere methode niet wil. Wel kunnen we rondom de terugplaatsing 1-2 behandelingen geven voor een goede doorbloeding van de baarmoeder.

2017 © Copyright - Voetreflex Mariposa - Alle rechten voorbehouden.